Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Aszalt szilvás-cseresznyés bejgli recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» Tésztához: 25 dkg liszt
» 12,5 dkg Rama margarin
» 3 dkg cukor
» 1 tojás
» 2 dkg élesztő
» 0,5 dl tej
» 0,5 dl tejföl
» só és 1 db tojás a bejglik megkenéséhez
» Töltelékhez: 20 dkg aszalt szilva
» 10 dkg aszalt fekete cseresznye
» 5 dkg koktél cseresznye
» 1 tojás
» 5 dkg Rama margarin
» 3 dkg cukor
» fél dl cseresznye likőr
» 1 dl víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet elmorzsolni a margarinnal. Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatni. A liszthez keverni, hozzáadni a tojást, egy csipet sót és a tejfölt.
Összegyúrni a tésztát és hagyni, amíg a duplájára kel.
Az aszalt szilvát felaprítani, összekeverni az aszalt cseresznyével és az összevágott koktél cseresznyével.
Ráönteni a vizet, a likőrt, a cukrot, és a keveréket addig főzni, amíg a gyümölcsök visszapuhulnak.
Levenni a tűzről, elkeverni benne a Rama margarint és az enyhén felvert tojást.
A tésztából 2 lapot nyújtani.
Megkenni mindkét lapot a töltelékkel az egész felületen.
Feltekerni, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tenni egymás mellé és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütni.
Megjegyzés / tipp:

A tésztát langyos helyre tenni, hogy biztosan és viszonylag gyorsan megkeljen. Lehetőleg takarjuk is le !

Finom és különleges !
0 komment 10 ember kedveli cila1
2012.02.23 16:23
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet elmorzsolni, kevés cukorral, liszthez keverni, aszalt szilvát, aszalt cseresznyével, összevágott koktél, keveréket addig, gyümölcsök visszapuhulnak, enyhén felvert, egész felületen, tésztát langyos, visszapuhulnak, cseresznyével, előmelegített, cseresznyével, összekeverni, sütőpapírral, megkenéséhez, elmorzsolni, margarinnal, cseresznyés, Töltelékhez, töltelékkel, összevágott, felfuttatni, Összegyúrni, felaprítani, cseresznye, gyümölcsök, különleges, cseresznye, viszonylag, Feltekerni, cseresznye, duplájára, hozzáadni, keveréket, Tésztához liszt, Töltelékhez aszalt szilva,
Citromos túrókrémtorta
0 komment 8 ember kedveli
Aludttejes pite.
4 komment 18 ember kedveli
Epres pohárkrém
0 komment 2 ember kedveli
Máglyarakás
0 komment 8 ember kedveli
Citromparfé - jégkrém
0 komment 4 ember kedveli
Nyúlpaprikás
0 komment 12 ember kedveli
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
0 komment 20 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 4 ember kedveli
Sült csirke fokhagymamártással
0 komment 8 ember kedveli
Szegfűgombás sertéspörkölt
0 komment 4 ember kedveli
Néger kocka
0 komment 3 ember kedveli
Barnasörös marhapite
0 komment 4 ember kedveli
Mediterrán tepsis hal
0 komment 2 ember kedveli
Zöldbab főzelék hagymával
0 komment 1 ember kedveli
Sóska krémleves-pirított kenyérkockákkal.
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés mascarponés sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.